Heykeltraş cihazı ile zayıflama, bölgesel yağlanmanın giderilmesi için ultrason cihazı ile lokal olarak gerçekleştirilen estetik uygulamadır. Bu uygulama ile vücuda lokal olarak müdahale edilip, direkt olarak hedeflenen bölgenin zayıflamasına yönelik işlem yapılabildiği için, uygulamaya bu isim verilmiştir. Bölgesel yağlanma genel bir problem olduğundan ve bazı kesimlerin spor ve diyetle yağlardan arınması sorunlu olduğundan, bu yönteme başvurmak yaygın bir tercihtir.
Heykeltraş Zayıflama Yöntemi Nedir?
Heykeltraş cihazı ile zayıflama, özel olarak bu amaç için geliştirilmiş bir ultrason cihazının yardımı ile yağlanma olan bölgeye müdahale edilen uygulamadır. Kullanılan ultrason cihazı ile ilgili bölgelere ses dalgaları gönderilerek, hedeflenen ölçekte ve alanda yağ yakımı elde edilebilir.
Sarkmış dokuların ve selülit deformasyonlarının normal hale gelmesi için kullanılan yöntemde, özel bir uygulama aracı (probe) kullanılır. Bu araç, herhangi bir acı veya yangı olmaksızın yağlanan bölgedeki yağ kütlelerinin eritilmesini sağlayabilir. Burada diğer yöntemlerden farklı olarak, cihazın yakma derinliğinin ve genişliğinin ayarlanabilir olması gösterilebilir. Yöntemin Heykeltraş ismini alması da buradan kaynaklanır. Uygulama esnasında tıpkı bir heykeli biçimlendirir gibi yağ dokuları hedef alınarak ultrason dalgaları gönderilir. Sonuç olarak estetik çizgiler dahilinde vücudun ilgili kesimlerine şekil verilebilir.
Heykeltraş Yöntemi ile Zayıflama Nasıl Yapılır?
Heykeltraş Zayıflama, doğrudan ve tek başına bir kilo verme yöntemi değildir. Bu yöntem, bölgesel yağların yani genel-geçer zayıflama yöntemleri ile eritilemeyen yağ dokularının biçimlendirilmesi ve vücudun deformasyonlarının azaltılması için kullanılır. Elbette bu yöntem kapsamında, 2 ila 5 santimetrelik bir incelme söz konusu olabilir, ancak bu yöntem tek başına büyük miktarlarda kilo vermek için kullanılmaz. Tıpkı liposuction uygulamalarında olduğu gibi, Heykeltraş Zayıflama yönteminde de ek bir incelme yöntemi olarak kullanılması uygundur.
Heykeltraş cihazı ile zayıflama, vücudunuzun şekillenmesini ve forma girmesini sağlar. Hangi yaşta olursanız olun, bölgesel yağlanma sorunu yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte zayıflama sürecinden sonra ortaya çıkan çatlaklar ve sarkmalar da bu yöntemle normalleştirilebilir.
Uygulama, öncelikle kişinin gereksinimleri tespit edilerek başlar. Uzman tarafından yapılan analiz ve kişinin şikayetçi olduğu dokular incelenip uygun prosedür belirlenir. Tetkik sonrasında kişinin ihtiyacı olan prosedür oluşturulur ve uygulama gerçekleşir. Uygulama için herhangi bir sedasyon gerekmez. Yöntem acılı veya kesi gerektiren bir işlem olmadığından, uygun ortamda kolaylıkla gerçekleştirilir. Elbette bunun için Heykeltraş Zayıflama için kullanılan ultrason cihazının klinikte bulunuyor olması gerekir.
Hangi Bölgelere Uygulanır?
Heykeltraş Zayıflama yöntemi ile vücudun birçok bölgesine müdahale edilebiliyor. Hem kadınlar hem de erkekler için kullanılan bu yöntemde müdahale edilen başlıca noktalar;
- Bel çevresi
- Kalça (basen)
- Göğüs
- Boyun ve gıdı
- Bacaklar
- Sırt
- Diz
- Kollar
Şeklinde listelenebilir. Uygulamanın yalnızca bu bölgelerle sınırlı kalmayabileceğiniz ve uzman ile yapacağınız görüşmede, başka şikayetlerinize yönelik destek alabileceğinizi belirtmek gerekir.
Heykeltraş Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Heykeltraş Zayıflama öncesinde hastanın konsültasyonu yapılır ve gereksinimleri tespit edilir. Hazırlık sürecinde hastanın bol su tüketmesi önerilir. Uygun klinik ortamda herhangi bir komplikasyon beklenmediğinden, hastanın işleme hazırlık için bunun dışında spesifik tedbirler alması gerekmez.
Ancak bu yöntemi; kalp hastaları, diyabet hastaları, hamileler, dolaşım sistemi bozuklukları olanlar, epilepsi gibi ultrasona duyarlı rahatsızlıkları olanlar ile yeni cerrahi operasyon geçirmiş kişiler tercih ederken doktor onayı almalıdır. Ayrıca işlem 16 yaşından küçüklere uygulanmaz.
Heykeltraş Zayıflama sonrasında ise süreç sancılı olmayacaktır. Yaklaşık bir saat kadar süren işlem sonrasında belli kızarıklık ve şişlikler oluşabilir. Bunlar işlemin doğasından kaynaklanır ki, ortalama 15 gün içerisinde tamamen ortadan kalkmaları beklenir. Hastanın işlem sonrasında geçmeyen deri lezyonları ve ağrı gibi şikayetleri olması durumunda hekime başvurması uygun olacaktır. İşlem sonrasında birkaç günlük hareket kısıtlaması dışında yoğun bir yasak listesinden söz edilmez.